Noriu pradėti kepti tortus. Nuo ko pradėti? Toks klausimas dažnai kyla pradedantiesiems tortų kepėjams, todėl apžvelgsime tortų gaminimo žingsnius ir priemones, kurių reikia.


Visų pirmą reikalinga yra kepimo forma. Nesvarbu, ar gaminsite šaldytą tortą, ar kepsite biskvitą. Pradedantiesiems siūlome rinktis reguliuojamą konditerinį žiedą. 1.  Nereikės išlaidauti ir pirkti kelių kepimo formų. Su vienu žiedu galėsite gaminti įvairaus dydžio tortus; 2. Viską padarysite viename žiede. Iškepsite biskvitą ir surinksite / pertepsite tortą.

Biskvito supjaustymui į lygias dalis naudojamas biskvito pjaustymo įrankis arba specialus pjaustymo žiedas


Pertepus kremu biskvito lakštus, sekantis žingsnis - torto paviršiaus išlyginimas. Kremui užtepti naudojama mentelė, o tam, kad kremas būtų tolygiai paskirstytas ir tortas atrodytų vienodai iš visų pusių naudokite sukamą padėklą. Sukamas padėklas palengvins ir patį torto dekoravimą. 360° kampu matysite visą torto paviršių. 


Torto paviršių galima dekoruoti vaisiais, pabarstukais, gyvomis gėlėmis. Viskas priklauso nuo fantazijos. Dar vienas dekoravimo būdas - dekoravimas kreminėmis gėlytėmis, kriauklytėmis, lapeliais, lašeliais. Jeigu norėsite būtent tokio dekoro, Jums reikės konditerinių antgalių ir maišelio