Konditeriniai žiedai

Formos žiedai yra skirti tortų surinkimui, šaldymui, pertepimui. Kadangi jie yra reguliuojami, kiekvieną tortą galima pagaminti skirtingo dydžio. Nuo nedidelių, sveriančių iki kilogramo iki labai didelių, sveriančių kelis ir daugiau kilogramų. Nuo žemų iki labai aukštų. Konditerinius žiedus rasite čia >>
Nekepto jogurtinio maskarponės torto su avietėmis receptas. Jums reikės:
300 g "Selga" sausainių, 100 g tirpinto sviesto, 20 g želatinos, 100 ml vandens, 500 g maskarponės, 300 ml natūralaus jogurto, 250 ml plakamosios grietinėlės, 100 g cukraus, 300 g aviečių.
GAMINIMAS. Sausainius sulaužyti, sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki trupinių. Trupinius sumaišyti su tirpintu sviestu. Gauta mase iškloti konditerinę formą - žiedą. Šonus padengti acetato juosta. Įdėti į šaldytuvą. Želatiną išbrinkinti vandenyje, pakaitinti, kad ištirptų. Palikti atvėsti. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki purumo, įmaišyti maskarponę ir jogurtą. Į paruoštą masę supilti ištirpintą želatiną ir gerai išmaišyti. Torto paviršių papuošti avietėmis. Galima naudoti ir kitas uogas, šokoladą, pabarstukus.
Kiekviename prekybos centre tikrai pastebėjote įvairių pyragų gausą. Kaip juos tokius didelius pagamina? Konditerinės reguliuojamos formos yra įvairių formų. Pyragams paprastai naudojamos stačiakampės, neaukštos, bet gan didelės. Formas galima išskleisti net iki 24x47 cm dydžio. Skirstiklio pagalba stačiakampes formas galima padalinti į dvi dalis, tokiu būdu vienu metu pagaminsite du skirtingus pyragus vienoje formoje. Valentino dienai, vestuvių metinėms, kitoms šeimos sukaktuvėms – formos širdelės.
Formos dugno neturi, bet kepimui naudoti jas galima. Po apačią padedamas kepimo popierius, užlenkiant kraštus į viršų, kad tešla neišbėgtų.
Pabandymui įsigyjau apvalią formą su reguliacija. Gaminau 20 cm skersmens varškės tortą su želė, dekoravau spalvotais pabarstukais perlų formos. Planuoju įsigyti stačiakampę, labai žavi pyragai su braškėmis panardintomis skaidrioje žele. Klientė Onutė