Meniu
Krepšelis

kepu.greiciau.lt patarimai ir receptai RSS Feed

06 May Naminių ledų gaminimas
0 1104
Keli sveikų naminių ledų receptai: 1) 1 mangas, 200 g braškių, 200 ml kokosų pieno. Viską suplakti, supilti į formeles ir įdėti į šaldiklį;2) 1 persikas, sauja trešnių, 200 ml migdolų pieno. Viską suplakti, supilti į formeles ir įdėti į šaldiklį;3) 1 bananas, 150 g braškių, 200 ml natūralaus jogurto. Viską suplakti, supilti į formeles ir įdėti į šaldiklį. Formeles ledams galima naudoti silikonin..
01 May Maistiniai dažai: geliniai, sausi, skysti. Kuo skiriasi?
1 15998
Rinkoje galima rasti įvairių rūšių maistinių dažų. Kokius maisto dažus rinktis norint nuspalvinti gaminį? Gelinius, sausus ar skystus? Kuo jie skiriasi? Geliniai maisto dažai yra skirti riebiems kremams, cukrinėms masėms, šokoladui nuspalvinti, sausi puikiai tinka bezė, biskvitui, želė, skysti dažai naudojami macarons, keksiukams, pyragams, sausainiams, kokteiliams, lemonadui ir kitiems gėrimams n..
03 Jan Konditeriniai žiedai
3 13867
Formos žiedai yra skirti tortų surinkimui, šaldymui, pertepimui. Kadangi jie yra reguliuojami, kiekvieną tortą galima pagaminti skirtingo dydžio. Nuo nedidelių, sveriančių iki kilogramo iki labai didelių, sveriančių kelis ir daugiau kilogramų. Nuo žemų iki labai aukštų. Konditerinius žiedus rasite čia >> Nekepto jogurtinio maskarponės torto su avietėmis receptas. Jums reikės:300 g "Selga" sausaini..
02 Jan Konditeriniai antgaliai kremams
8 21213
Tortams turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Tortus galima dekoruoti cukriniais pabarstukais, vaisiais, gyvomis gėlėmis, įvairias riešutais, tačiau niekas nesuteikia tortui žaismingumo ir dangiško lengvumo kaip konditerinių antgalių pagalba sukurti papuošimai.  Antgalių naudojimas – tai vienas paprasčiausių tortų dekoravimo būdų. Antgalių pasirinkimas yra labai platus, nuo paprastų tradicinių i..
06 Dec Macarons sausainių kepimas
0 17795
Elegantiškas, dailus, skanus ir ypač subtilus skanėstas pradėtas kepti Italijoje, tačiau netrukus pasiekė Prancūziją, užkariavo konditerių širdis ir tapo šios šalies simboliu. Itališkieji macarons buvo tiesiog atskiri, nedideli migdolų miltų ir morengo sausainiai. Prancūzų konditeris Pjeras Desfontensas pertepė sausainius šokoladiniu kremu ir suteikė desertui naują formą. Macarons kepimas reikalau..
02 Nov Riešutėliai su Rududu kepti senovinėje keptuvėje
0 12989
Tai vieni iš stebuklingiausių sausainių iš vaikystės. Dar iš tokių yra grybukai, kankorėžiai bei voveraitės, kepami specialiose keptuvėse. Riešutėlių receptas. Jums reikės:250 g miltų, 2 vnt. kiaušinių, 100 g sviesto, 100 g grietinės, 70 g krakmolo, 50 g cukraus, 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus, 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.Įdarui 400 g karamelizuoto kondensuoto pieno "Rududu"..
13 Aug Konditeriniai trafaretai
0 4396
Konditeriniai trafaretai (arba šablonai) – tai puikus įrankis tortams dekoruoti. Trafaretą reikia padėti ant torto arba kito kepinio, paviršių pabarstyti kakava, spalvotais cukriniais pabarstukais, cukraus pudra, kokosų drožlėmis, smulkintais riešutais, aguonomis ir atsargiai nuimti. Trafaretai tortams paprastai gaminami iš plastiko. Juos paprasta naudoti, plauti, saugoti. Tortų trafaretai gali bū..
14 Apr Vamzdeliai rageliams įdarytiems kremu
0 4446
Cannoli vamzdeliai – tai sicilietiški skanėstai, kurie yra verdami aliejuje ir įdaromi rikotos kremu. Mūsų kraštuose vamzdeliai yra mėgiami, tačiau skirtingai nei Italijoje gaminami iš sluoksiuotos tešlos ir įdaromi plaktų baltymų su cukraus pudra kremu. Šitame straipsnyje dalinamės dviem receptais. Vienas sicilietiškas, kitas paprastesnis, žinomas dar iš sovietinių priekystalių. Vienu ar kitu atv..
12 Feb Kiaušinių dažymas maistiniais dažais
0 14439
Naujas būdas greitai ir gražiai nudažyti kiaušinius. Naudokite maistinius skystus arba sausus maistinius dažus.Į stiklinę verdančio vandens įdėkite žiupsnelį sausų maistinių dažų arba įpilkite lašelį skystų dažų. Įlašinkite 2-3 šaukštus acto. Į paruoštą skystį įdėkite išvirtą kiaušinį ir palaikykite apie 2 minutes. Išėmus nutrinkite aliejumi. Aliejus suteiks blizgesio. Super greitai ir patogiai. N..
13 Jan Noriu pradėti kepti tortus. Ko man reikia?
J. Renata 0 1502
Noriu pradėti kepti tortus. Nuo ko pradėti? Toks klausimas dažnai kyla pradedantiesiems tortų kepėjams, todėl apžvelgsime tortų gaminimo žingsnius ir priemones, kurių reikia.Visų pirmą reikalinga yra kepimo forma. Nesvarbu, ar gaminsite šaldytą tortą, ar kepsite biskvitą. Pradedantiesiems siūlome rinktis reguliuojamą konditerinį žiedą. 1.  Nereikės išlaidauti ir pirkti kelių kepimo formų. Su vienu..
05 Jan Sviestinis kremas iš paprastų ingerientų per 5 minutes
0 17252
Kremas nors ir sviestinis, bet nėra labai riebus. Šis kremas idealiai laiko formą! Galite įdėti įvairių dažiklių ir daryti įvairius papuošimus (tuomet, po plakimo, atšaldyti kremą šaldytuve).Jums reikės:250 g kambario temperatūros sviesto, 200 g cukraus pudros, 100 ml pieno, 1 arbatinio šaukštelio vanilėsGAMINIMAS. Pieną užvirinti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Tuomet visus ingredientus s..
05 Sep Obuolių pyragas
0 4603
Biskvitinio obuolių pyrago receptas. Jums reikės:7 vnt. obuolių, 5 vnt. kiaušinių, 1 stiklinė cukraus, 1 stiklinė miltų, 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus, 1 arbatinis šaukštelis cinamono.Neturite reikiamo dydžio kepimo formos? Nereikia pirkti daug formų, galima turėti vieną, bet naudoti ją įvairių dydžių pyragams kepti. Reguliuojamas kepimo formas rasite čia>>GAMINIMAS:Kiaušinius labai g..
Rodoma nuo 1 iki 12 iš 24 (2 puslapių)